tirsdag 22. november 2011

Sana dag 2, 22.11.11

Dag 2 i sjøen. Alt fungerer bra.                  Pos 04 utc: 25gr, 25,6N og 17gr,38,0 V


Vi har hatt mindre vind i dag (4 til 8 m/s), men i natt har det tatt seg litt opp igjen. Seiler nå (kl 0430 ut) med ca 10 m/s og gjør gode 8 kp. Blanding av svell og vinddrevet sjø som til sammen gir ca 3 meter bølger. Alt kommer inn akter så vi merker ikke så mye til verken vinden eller bølgene.

Ser på kommentarene at vi ligger mer syd en flere av de andre båtene. Dette er dels fordi vil øke sjansen for vind senere i uke og neste uke og dels fordi vi med en mer sydlig kurs vil unngå lavtrykket som nå ligger over Karibien.

 I ettermiddag endret vi seilføring og seiler nå med to genoaer i forstaget. Den store står til babord med spinnakerbommen, mens den lille står til styrbord med bommen til storseilet. Dette var et tips fikk fra Hallberg-Rassy representantene i Las Palmas. Så langt ser det ut til å fungere utmerket. Vi har god fart i båten (8 – 9 kp), lite blafring i sei  og forholdsvis stabil gange gjennom sjøen.

I dag ble det servert kylling fileter med wokkede ferske grønnsake og ris. Retten ble toppet med en Asia inspirert saus a la Mostad. Herlig…

Fiskelykken lar vente på seg til stor frustrasjon for Lars. Trøsten for være at to sluker er bitt av med tydelige bitemerker i snøret. Vi har fremdeles tro og hå på at det snart blir fiskemiddag.

Vi seiler i cruising divisjon 1. Kom gjerne med tilbakemeldinger på hvordan vi ligger an i feltet.

2 kommentarer:

 1. Hei,

  Gøy å følge med på viewer og antar på kommentar at tilbakemeldinger er populært.
  Jeg tok et skjermbilde av feltet fra cruising divisjon men jeg ser ikke hvordan jeg kan kommunisere det til dere. Tar dere imot epost?
  Med ord så ligger 3/4 av alle båter i klassen nord for rhumbline.Dvs den kurs jeg antar dere ser på GPS. De ligger med fart ca 8-9 knop. Sana ligger en del sørøst for rhumbline. Sana og de andre båtene i det området har fart på ca 6-7knop. Basert på værmeldingen og det vi ser av vindstyrke på kartet så skal det ikke være noe problem å gå lenger vest. Og det er det mange konkurrenter som gjør. Jeg har også fulgt Volvo Ocean Race tett. Den raskeste veien da var helt klart å gå rett vest. Groupama gikk sør og mer rett på kurs og tapte stort på det.
  Dere får unnskylde velmente kommentarer fra November Norge. Men slik det ser ut herfra så bør dere gå mer vest!

  SvarSlett
 2. Hei,
  Ser på resultatlisten kl 13:00 idag 23Nov2011 at Sana er på 10. plass i klassen på totalt 17 båter. Igår lå Sana på 14. plass så dere har avansert 4 plasser siste døgnet. Gratulerer!
  Dere er 150nm bak Splendid som leder klassen. Men det er bare 5nm opp til nr 9 på listen.

  Lykke til!

  SvarSlett