fredag 18. november 2011

Dårlig "webmaster" ledig for oppdrag!!!


Etter gjentatt masing og sjikane har webmaster endelig klart å oppdatere bloggen til Sana. Han beklager selvsagt at det har blitt lite oppdateringer men håper på forståelse for det uendelig arbeidspresset skipper Asle utsetter oss for. Det jobbes fra morgen til kveld og det helt uten napping!

MEN, nå begynner Sana og bli klar for en liten jordomseiling og jeg skal kjapt oppdatere dere følgere hjemme på hva som har skjedd den siste uken.

Asle go Christian ankom på torsdag og Knut og jeg (Kim) kom på lørdag. Da var det mye arbeid som skulle gjøres før sikkerhetskontrollen på tirsdag samt at da kom Lars som blant annet hadde med seg en ny fiske snelle som går på 12 volt slik at vi ikke blir så slitne når vi skal hale inn den 250 kilo store tunfisken som vi forventer at vi skal få.

Sikkerhetskontroll:
Joel (alias kjøtthue) fra ARC komiteen gjennomførte den obligatoriske sikkerhetskontrollen på tirsdag. Vi vet at alt er bra men det er alltid noe som ikke er i orden slik at dagene fra vi kom ned gikk med til å få kontroll på alt. I og med at vi ikke har en redningsflåte med innebygget vann og nødrasjon så er kravet at vi skal ha noen separate "grab-bagger" som må inneholde bl.a. 1,5 liter vann og 10000 kilojuel til hver person. Dette løste vi ved at det ble kjøpt inn ca 20 Snickers sjokolader og tilsvarende pr person som vi forhåpentligvis kan nyte litt av på en nattevakt også. Vi måtte riktignok le da vi tror ikke det er antall kilojuel vi får i oss som vil være vårt største problem. Men Joel, alias kjøtthue var en fin fyr med mye bra humor så det gikk bra.

Kurs i regi av World Cruising organisasjonen:
Vi har deltatt på flere kurs som bl.a proviantering, tips og triks ifm med å seile "downvind", rigging, bruke en sextant og i morgen er det skippermøte. Disse kursene er veldig nyttige da det jo er noen som har gjort dette før oss :)

Proviantering:
Som sagt så er nå Sana fullt utstyrt til en liten jordomseiling og med Lars sine GARANTIER på at vi får masse fisk er vel det omtrent det eneste vi ikke har kjøpt inn. Som dere ser av de påfølgende bildene så har vi fått med oss nok å drikke, frukt i nett og i de to nyinnkjøpte fryserne så har vi nok kjøtt og frosne grønnsaker så vi kommer ikke til å lide noen nød. I forbindelse med Lars sine fiskegarantier så har sagt at vi kan få spise ham om det ikke blir fisk så vi kjøpte litt ekstra kjøtt for det har vi jo ikke lyst på.

Seilmagasinet:
I dag kom det også en hyggelig dame fra seilmagasinet og gjorde et intervju av oss ombord. Vi oppfrodrer derfor alle til å ta en titt på seilmagasinet.no i de nærmeste dagene samt kanskje kjøpe neste nummer i butikken. Hun har selv seil ARC to ganger og senest i fjor og var veldig opptatt av å høre om utstyr vi ikke ville klart oss foruten. Kjapt meldt tilbake fra Asle var radar og Bertil (autopiloten)

Tracking:
Underveis i regattaen vil dere kunne følge oss her for live oppdatering om hvor vi er og hvordan vi ligger ann i feltet i forhold til alle de andre startene. http://www.worldcruising.com/arc/viewer.aspx

Vi vil oppdatere blogg underveis i form av kort informasjon om fart, utseilt distanse, planlagt målgang samt forhold så vi lover at dere ikke vil bli skuffet.

Men av frykt for min egen stilling så vet jeg ikke om dette blir min siste oppdatering som webmaster. Om jeg for beholde jobben så skal vi bli flinkere!

Fra S/Y Sana så hilser Asle, Christian, Knut, Mos, Lars og Kim som alle gleder seg veldig til å komme i sjøen.

2 kommentarer:

  1. Lykke til med ARC og ønsker dere en god tur! Til Christian og resten av mannskapet.
    Jeg gleder meg til å følge bloggen og ser at det nå er kommet en kompetent blogger ombord.
    Hilsen Sigmund

    SvarSlett
  2. Det kribler i magen min på deres vegne! Hilser fra Jonathan, Theodor og Nikolai, de blir med alle sammen neste gang! Nyt alt som kommer!

    SvarSlett