fredag 25. november 2011

Dag 6

Pos N 20gr 33,6 – V 25gr 27,7

Fremdeles silkeføre. Vi gikk for babord halser i natt og kom ganske langt syd. Ved fire tiden oppdaget vi fire store squalls på radaren noen få mil unna. Dette er Donald Duck tordenbyger. Dvs små helt lokale tordenbyger som beveger seg med samme hastighet som vinden. Inne i disse kan det blåse med storm styrke og det er gjerne kraftig nedbør. Vi forbereder alltid seilasen slik at vi kan ta ned seil raskt dersom vi kommer inn i en squall, men aller helst prøver vi å unngå dem. De er veldig tydelige på radar så vi styrer klar så godt vi kan. Skulle vi mot formodning komme inn i en så er det ikke verre enn at det husker kraftig en kort stund.

På morgenen i dag satte vi igjen spridde forseil og har i hele dag seil direkte mot St. Lucia. Avstanden dit er nå 2040nm og ETA er om 14 dager.

Som dere ser av kommentaren til Anne så ble gårsdagens aksjon avblåst rett før vi kom frem. Minaxi klarte å sikre riggen med fall og annet tauverk fremover slik at riggen var trygg. De bestemte seg for å gå til Cap Verde (200nm syd for oss) for motor for å få reparert riggen der før de fortsetter.

Ellers har dagen i dag gått med til indretjeneste og lesing. Båten er vasket og vaskemaskinen har gått kontinuerlig. Til lunch fikk vi besøk av to hvaler som kom sammen med en flokk delfiner. Nå ser vi også regelmessig flyvefisk.

Kim er litt nede for telling og tar det rolig. Han er sår i halsen, men ikke nok til å imponere den medisinske delen av besetningen. Påtalemakten og juristen ivaretar hans juridiske rettigheter, men foreløpig blir det ikke antibiotika og han rapporterer at han er i bedring.

Skip o'hoi

2 kommentarer:

  1. Hei, kl 8 fredag kveld. Sana på 14. plass i Cruising E. 10nm bak nr 13 som er Juba.

    Ønsker dere en god helg!

    SvarSlett