mandag 21. november 2011

SANA 21/11 kl 06 utc

God morgen blogg lesere;

 

Sana ligger kl 06 UTC (=07 i Norge) i posisjon 26gr 37,2' N og 16gr 10,0'V. Fra start kl 13 i går har vi tilbakelagt ca 110nm noe som gir en snittfart på ca 6,5 kp.

Vi la fra kai i Las Palmas kl 1130 i går. Svært mange skuelystne hadde møtt opp for å vinke farvel til ARC båtene og det ble fremført en herlig blanding av hornmusikk, gamle marsjer, disco og lykkeønskninger over høytaleranlegget i havna.

Starten gikk strålende. Som vanlig sto Kim til rors mens kapteinen holdt hendene foran øynene. Vi tror vi kom som nr 3 i vår klasse over startlinjen .

I starten seile vi revet storseil og genaker. Med denne seilsettingen gjorde vi jevnt 9 kp med opp mot 12 kp i kastene. Ved solnedgang blåste det så mye at vi valgte å ta ned genaker og heller heist 140 % genoa som spris med spinnakerbommen.

Første natt er nå snart tilbakelagt. Vi har fine forhold. Noe svell, men lite vindrevne bølger nå. Vind ca  13  – 18 kp fra 30 – 40 gr.

Alt vel om bord!

2 kommentarer:

  1. HVilken klasse seiler dere i? Vanskelig å se hvordan dere ligger an i forhold til andre. Forløpig ser det ut som en "mølje"... Ser ut som dere har hatt lite vind i dag - 3.2 knop da - det høres litt frustererende ut. Følger med!

    SvarSlett
  2. Gøy å følge i raceviewer på ARCsidene. De ledende båtene og mye av eltet har lagt seg på en mer vestlig kurs enn Sana. Kan dere si noe om hvordan dere tenker om kursvalg?

    SvarSlett