mandag 8. juli 2013

Værfast i Bodø


Seilasen fra Rødøy gav oss et tydeligere bilde av hvordan været får tak langs denne kysten. Vindrossene kommer kastende, hyler over glattslipte skjær og skjerper seg i møtet med de bratte fjell (vi er i Hamsun-land). yr.no meldte stiv kuling, men det ble liten storm inne i Bodø gjestehavn. Da er det godt å ligge trygt fortøyd i nærheten av et leiebilfirma. Sana ble erstattet av en BMW X-1, og vi fortsatte ferden nordover til Kjerringøy. 


Endelig fikk vi oppleve fergekø, og ble skikkelige turister på land. Handelstedet Kjerringøy var akkurat like vakkert og severdig som vi har sett i filmene "Benoni og Rosa"og "Jeg er Dina". Stedets historie er fasinerende, og Nordland fylkesmuseum gjør en flott innsats for å formidle den. Skippern ble lurt med på økologisk lunch på Markens grøde.


 
Turen gikk videre til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm, før vi inntok en deilig middag i Sana.

Å være værfast i en by gir også mulighet for shopping, spa, kafe- og barbesøk, mer bunkring og vasking av tøy. Vi har tatt for oss. Det gjør også mannskapsskift enklere. Andreas mønstrer på, mens Knut og Kristine takker for seg. Ship O'hoi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar