søndag 21. juli 2013

Kjerringøy - Bodø - Ørnes - Lurøy

Ferden går videre og de siste dagene har vi lagt bak oss mange mil på vei sørover.

Solnedgang på Kjerringøy
Vi nådde Kjerringøy etter fin overfart over Vestfjorden. Vi fikk seilt noen få timer, men ellers måtte vi ty til motor da vinden løyet. Kjerringøy var vakker og bød på flott og frodig natur. Vi fikk en fin kveld med en utrolig vakker solnedgang.

Morgenen etter besøkte vi væreier Mack sitt rike. Vi møtte opp i god tid før omvisningene startet- så god at vi ikke kunne vente. Men vi var heldige og fikk en privat rundtur med Vegard fra Kirkenes og Hilde fikk handlet votter i kramboden.

Deretter gikk turen innom Bodø. Etter et par timers rundttur i byen, gikk vi for å fylle diesel. Underveis kjente vi en lukt vi har dårlige erfaringer med fra tidligere... Brent dynamo! Igjen! Heldigvis ingen flammer denne gangen. Etter å ha demontert drivreima til dynamoen setter vi kurs mot Ørsnes.

Neste morgen våkner vi opp til kuling, regn og tett tåke. Vi kaster loss rett etter hurtigruta med kurs mot Rødøy. Hit navigeres det med kartplotter, radar og skarp utkikk i tåka.

Planen var middag på Klokkergården, men her var det stengt pga bryllup. Det blir med en våt tur på øya med kake og kaffe på den lokale kafeen. Anders og Jonas monterte syklene og tok turen på hjul.


Tåke, vind og regn mellom Ørnes og Lurøy

På ettermiddagen går vi til Sleneset på Lurøy. Fantastisk sted og mat på Restaurant Fabelaktig på Langneset! Stedet ble opprinnelig etablert ved at to Oslo folk solgte det de hadde, sa opp jobbene sine og etablerte dette stedet langt ute i havgapet. Siden har stedet klort seg fast som drivverdig. Det du får er det de har for øyeblikket, men det smaker garantert godt! Sjekk www.langneset.no. Et absolutt høydepunkt så langt.


Bråstekt torsk på Langneset
Sana sett fra puben på Langneset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar