torsdag 18. juli 2013

Henningsvær, Reine, Kjerringøy


Flott tur fra Henningsvær til Reine i solskinn! Solglimtet var i og for seg kortvarig – idet vi nærmet oss Reine åpnet himmelen seg nok en gang.  Da vi nådde frem dro Hilde, Tore og Jonas med sykler til butikken for litt proviantering. Asle, Ellen, Martin og Anders  hadde booket seg på dykketur hvor vi ble kjørt ut med ribb en 10 minutters båttur fra Reine. Kraftig regnvær, men vått er det jo uansett også under vann! Flotte dykkeforhold med god sikt, tangskog, anemoner, kråkeboller, krabber, flyndrer, steinbit , sildestimer og hvit sand. Vi hadde til og med en sel med på dykket, selv om vi først så den da vi kom opp! Hilde og Tore hadde laget god middag i båten da vi kom tilbake.
Ellen, Martin og Anders i tareskogen

Vi hadde egentlig planlagt å dra inn til Vindstad for å gå en tur over til andre siden av fjellet, hvor det skal ligge en fantastisk hvit strand og generelt helt rå natur. Men med tåken hengende langt ned i fjellveggen og mye regn, måtte vi skrinlegge prosjektet. Det ble kake og kaffe latte på kaféen i Reine i stedet! Etter kafé besøket satte vi Martin på bussen til Leknes, da han dro hjem til Oslo i dag for å rekke en ”Afrika-reunion”.
Deretter kastet vi loss og har stevnet over Vestfjorden i god fart. Fikk seilt noe, men ikke nok vind til seil i hele dag. Vi har speidet etter hval, men ikke sett noen dessverre. Fra sikre hvalfangerkilder er det lite hval i Vestfjorden for tiden.
Nådde vakre Kjerringøy etter nesten 7 timer seilas og her skal vi ligge i natt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar