onsdag 24. juli 2013

Sandnessjøen, Vega, Brønnøyund, Vega, Gimsan


Sandnessjøen viste seg ikke fra sin beste side. Pøsregn som ga byen et sørgmodig inntrykk og siden det var søndag var byen i tillegg lukket og stengt. Vi sier ikke mer om den byen egentlig.
Vega
Vi kastet loss om morgenen og putret gjennom skjærgården mot Vega som har rundt 6000 holmer og skjær. Endelig! Etter hvert så vi noe uvant – sol! Havet putret også – av makrell! Vi dro innom Nes på Vega som produserer og selger dun produkter med dun fra Ærfugl. Det ble kjøp av dun votter, villsauskinn, sykkeltur og museumsbesøk. Utrolig vakkerfint sted.
Deretter ble det en flott seilas inn mot Brønnøysund. Fikk seilt hele veien med platt lens og spridde seil. I Brønnøysund ventet nytt mannskap – hele familien Torheim Mostad. Etter en hyggelig middag mønstret Hilde, Tore og Jonas av og overtok bilen fra det nye mannskapet mot Trondheim. Velkommen tilbake!
Anders bestemte seg for at 11 dager på båten var kjempefint - mønstret også av og satte kursen mot Oslo.
Rensing av kamskjell på akterdekk
Vi har forelsket oss i Vega og området rundt, så fra Brønnøysund tok vi turen nordover igjen. Vi stoppet i skjærgården og dykket. Hele bunnen var dekket av rosa koraller, hvit sand, kråkeboller og tangskog. Ikke steinbit… Øystein  badet. Vi la til på andre siden av øya, fylte dykkerflasker og syklet til butikken for litt proviantering. Kjempefint å sykle på Vega!
Deretter satte vi kursen sørover i strålende sol og nesten uten vind.  ”De syv søstre”, ”Dønnamannen” og ”Torghatten” vise seg i all sin prakt. Vi kastet anker ved noen skjær langt uti havet, Gimsan. Her ble det nok et dykk og fangsten større.  Det ble plukket 70-80 kamskjell! Dette medførte av kyllingfileten fikk ligge og Knut og Håvard laget et fantastisk måltid av kamskjell, grønnsaker og pasta – en opplevelse! I det vi skulle sette oss ble det roping fra dekk og Erling trakk opp en diger torsk, som endte som Erlings sashimi på middagsbordet! Etter middag var det Håvard som begynte å fiske og
Kamskjell rett fra havet
etter hvert ble det 6 torsk – her måtte man bare stoppe hvis vi skulle få spist alle fisken.
Vi har ligget på svai ved Gimsan i natt. Ikke ofte man kan ligge slik ved noen små skjær og storhavet rett ut. Nå er det morgen og vi forbereder oss til nok et dykk før setter kursen mot  Rørvik. Knut har i skrivende stund ikke sett noe steinbit og det frustrerer ham…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar