søndag 7. juli 2013

Sandnesjøen til Rødøy



Kursen fortsetter videre nordover, i strålende sol. Nok en gang ble det bikini på akterdekket. Knut ble inspirert da vi passerte Polarsirkelen, og det krydde av småbåtfiskere. Men for fulle seil i frisk bris er det ikke lett å få fisk ettersom vi har forlatt flyvefiskene på andre siden av Atlanteren. Vi fikk våre første glimt av Svartisen. Helgelandskysten er et eldorado å oppleve fra sjøsiden. Landskapet er vakkert med mange små holmer, hvite strender, korallfarget hav og enorme fjell som stuper i havet. På vei oppover dukket det stadig opp installasjonskunst, som stablede, malte bildekk og fastmontert do og badekar på en liten knaus. Akkurat det siste var vi usikre på om stod der for folk eller fe, eller alle måkene som seiler over oss.
På Rødøy fant vi Klokkergården gjestehavn og spisested. Det ble kåret til årets gjestehavn 2012  - en avgjørelse vi støtter.  Her får du ferskt varmt brød  levert i båten, bra fasiliteter av alle slag. Den lille øya har mye å by på; kajakk og sykkelutleie, vrak å dykke på og Rødøyløven, et fjell på 450 meter som kan bestiges i godt merket løype. Sammen med våre venner fra My Way gikk vi for toppen av løven og hadde en super tur, med 4 ørner som sirklet over oss og en spektakulær utsikt.

Etter turen prøvde Håkon, Ellen og Christian dykkerutstyret. Fangsten ble fire store o-skjell og et vinglass av gammel årgang.


Etter to netter i havn satte vi seil igjen og denne gangen var det nok vind. yr.no meldte sterk kuling til liten storm over Vestfjorden så vi utsatte kryssing til Lofoten og gikk for Bodø havn. Seilasen opp til Bodø var flott og jammen var det ikke en liten plass innerst i havnen. Fler hadde tenkt som oss at en trygg havn var greit.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar