torsdag 3. mai 2012

Tortola - Start på ARC Europa

Da er vi gang igjen! Legg 1 Tortola til Bermuda starter på lørdag den 5/5.

Ellen og Asle kom mandag etter en lett anstrengende tur. Først ville ikke LIAT sjekke oss inn på flyet fra Barbados til Tortola fordi vi ikke hadde returbillett. Etter flere fakser mellom LIAT på Barbados og imigation på Tortola, samt en bekreftelse på e-post fra Worldcruising i London, kom vi omsider om bord 4 minutter før avgang. Turen gikk hopp i hopp oppover de karibiske øyene. På Dominica måtte flyet ha påfyll av fuel. Han som betjente tankbilen lå imidlertid hjemme og sov. Han ble vekket, men hadde 2 timer kjøretur til flyplassen!

Mandag ettermiddag var vi fremme hos SANA. Hun var godt ivaretatt av folkene hos Nanny Cay Marina. Nypolert og med nytt bunnstoff ble hun sjøsatt et par timer etter vår ankomst.

Tirsdag kveld kom Marianne og Christian. Christian ble tatt i tollen igjen (Miami) og der forsvant kaviartubene. Det ble et raskt glass champagne før jet-lagen tvang oss i seng.

Onsdag ble vi fulltallige med ankomsten av Kristine og Knut. De kom sammen med et fantastisk regnvær som en bare kan oppleve i Karibien.

Torsdag har så langt gått med til proviantering. Sana er nå full av god drikke og mat av alle slag. Det er bare så vidt plass til mannskap. 

Vi begynner nå å få ganske sikre værvarsler for turen nordover mot Bermuda. Det ser ut til å bli motorkjøring. Varslet sier så og si vindstille og den lille vinden som kommer får vi rett i snuten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar