mandag 5. desember 2011

Dag 16

Pos. N 14 gr 13,14 V 053 gr 17,22

Først – takk for all epost! Det er hyggelig å få hilsener fra kolleger, venner og familie. Alle hilsener har imidlertid kommentert beskrivelser av måltider. Husk at det ikke er så veldig mye som skjer her – maten er blant høydepunktene… Det blir et lengre avsnitt i dag!

Dagen startet med at vi endret kurs til ca 270 grader – atså rett vest mot St. Lucia. Alle truende uvær er ute av synet, og vår lille manøver sydover minner litt om en Frostad. Vi har ikke vunnet særlig på den. Det er vindstille, og vi har sett oss nødt til å starte motor.

Det ble servert champagne i dag kl 0740 lokal tid. Vi passerte 500 nm til mål.  Vi har badet på 4500 meter. Stuping var tillatt. Det har blitt solbadet. Det har blitt produsert vann til gjentatt dusjing og vaskemaskiner.

Under det hele har det ligget en uforløst sittring. Kim og Lars har over noen dager skrudd forventningene opp ganske mye i forbindelse med sin kulinariske avslutning av turen. De har i dag laget sitt siste tur-måltid.

Seansen startet kl 1600 med coctails - altså Moet chamapangne med fryste fruktcocktail biter, juice og isbiter. Svært leskende! Videre ble det maki-rolls av dorado og Mango, samt dorado-sushi. Fantastisk Lars! Så fulgte Kims indrefillet med kremet rødvinssaus og kløftede poteter. Desserten var sjokoladekake med krem og frisk frukt.   Uforglemmelig i all sin enkelhet.

Motor bringer oss raskt mot mål – men turen tar slutt når man kommer til land. Forventning, vemod, yr glede, savn. Vi nærmer oss sivilisasjonen med alt det innebærer.

 

PS. Det var Knut og Chr. som satt ute i regnet i går. Kim var inne!!

1 kommentar:

  1. Følger ivrig med. Dette ser jo helt fantastisk ut. :-)

    God tur videre!

    SvarSlett