onsdag 6. juli 2011

Povao de Varzim



Vi hadde en fantastisk seilas i dag fra Bainoas til første havn i Portugal som er Marina Povao. Det startet med 2 m/sec og endte på 7 m/sec. De 50 nm gikk unna på litt over 7 timer og alle har kost seg ombord. Vi har solt oss, sunget, danset og ikke minst nappet :)

Marina Povao er også første havn vi får avslag på havneavgift grunnet ARC 2011. Vi fikk derfor opp ARC flagget vårt som eneste båt i havn :) Regner med at det flagget kommer opp mye heretter og at vi kommer til å møte flere ARC deltagere nedover kysten. I følge Reeds ville vi her møte strenge regler i form av innsjekking, men det gikk smertefritt. Riktignok måtte alle pass, båtregistrering og forsikring kopieres men det regnet vi med.

Povao de Varzim er også et utgangspunkt for å reise til Porto som tar ca 1 time med toget og stranden er milelang.

Vi har også strengt kakkerlakk regime om dagen, og matvarer og alt av embalasje fjernes før stuing. Dette er kanskje litt overdrevet men når det gjelder de krypene kan man ikke være forsiktig nok. Vi er også på jakt etter kakkerlakk hotell som visstnok er lurt å kjøpe.

Ellers har Christian med Asle på tråden fått AC'en til å virke og Marianne var ikke særlig fornøyd med 8 gr. celcius i lugaren men det er jo bare å åpne noen luker så er det behagelig igjen.

Inntil neste blog, Ship ohoi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar